Støtte til uddannelse og beskæftigelse

De borgere, der har eksterne aktivitetstilbud, får støtte til deres skole eller beskæftigelse. Støtten koordineres med den eksterne enhed (skole eller arbejdsplads). I samarbejde med borgeren opstiller vi konkrete, individuelle mål, som understøtter deres skolegang, uddannelse, beskæftigelse eller samværs- og aktivitetstilbud.

En af vores støttepersoner deltager i møder og har dialogen med kontaktpersonen eller andet relevant personale fra den eksterne enhed.

Vores støtte vil tage udgangspunkt i dette samarbejde og kan bestå i:
• Støtte til vækning og fremmøde.
• Planlægning af transport.
• Hjælp til at strukturere lektier og eksamensforberedelse evt. med udgangspunkt i læseplaner udarbejdet af den eksterne enhed.
• Støtte til at kommunikere med skole eller arbejdsplads, hvis borgeren ikke selv er fuldt i stand til dette f.eks. ved fravær.
• Kalenderplanlægning (eksamensdatoer, ansøgningsfrister mm)
• Stresshåndtering, herunder fokus på hverdagens øvrige belastninger.

Aktiviteter i huset

De borgere, som på grund af deres livssituation, er blevet indstillet til ’en pause’ fra jobcentret eller ikke kan overkomme et aktivitetstilbud vil blive tilbudt aktiviteter i huset.
Det kan være aktiviteter som skal hjælpe borgeren tilbage til en almindelig dagligdag eller en hverdag, hvor der stilles mindre men realistiske forventninger til borgerens deltagelse.
Eksempler på sidstnævnte kan være deltagelse i haven, passe høns, have ansvaret for et kæledyr, men også døgnrytme, personlig hygiejne, madlavning og husholdningsbudget kan være indsatsområder.

DSC04973
DSC05247